PMT

Meer zelfvertrouwen door naar signalen van je lichaam te luisteren
 

Je lijf geeft je vaak al kleine signalen bij spannende of nare gebeurtenissen. Soms gieren de zenuwen, stress of boosheid door je lichaam. Je gaat sneller ademen. Het zweet staat in je handen. Je krijgt een rood hoofd of knikkende knieën. Je hart klopt in je keel. En misschien voel je ook wel eens een knoop in je maag. Het handige van deze signalen is dat ze ons kunnen helpen om zo goed mogelijk door lastige situaties heen te komen. Hoe dat precies werkt, ervaar je bij  PMT.

Positief sturen
Doen en voelen zijn bij PMT veel belangrijker dan praten. Je gaat actief aan de slag met spel- en sportvormen, meestal in de gymzaal. Daardoor komt alles in beweging. Je hele lijf, maar ook je gevoelens en gedachten. Door lichaamsgerichte oefeningen leer je jezelf beter kennen. Bovendien helpt PMT om af en toe op de ‘pauzeknop’ te drukken en je eigen gedrag positief bij te sturen. Want hoe beter we naar onszelf leren luisteren, hoe meer invloed we krijgen op wát we doen en hóe we het doen!

Meer zelfvertrouwen
Bij PMT telt vooral jouw eigen ervaring. De therapie is geschikt voor iedereen die in een veilige omgeving wil oefenen met nieuw gedrag. Door PMT leer je gevoelens en gedachten te herkennen en anders te reageren. Soms is dat confronterend, maar plezier hoort er zeker ook bij. De therapie geeft je nieuwe energie en meer zelfvertrouwen.

 

 

 

 

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Kinderen
Jongeren
Jong volwassenen
Volwassenen
Hoofdgebieden Gehandicaptenzorg
Jeugdzorg
  • Delen