• Jeffrey en Remon werken bij werk & dagbestedingslocatie Houtwerkplaats De Wisse van Alliade

‘We werken hard, maar maken nog harder plezier’

Bij Houtwerkplaats De Wisse in Heerenveen draaien de zaagmachines op volle toeren. Cliënten lopen met oordoppen in en werken in volle concentratie. Van het maken van traptredebeschermers en heiblokken tot paaltjes en zelfs kippenhokken. Voor Jeffrey en Remon is De Wisse niet zomaar een werkplaats. Het is een plek waar ze hun vaardigheden ontwikkelen, zelfvertrouwen opbouwen en elke dag met plezier naar toe gaan.

De taken bij De Wisse zijn divers. Op een groot bord in de kantine staat elke dag wat iedereen moet doen, met afbeeldingen en naamkaartjes. Jeffrey: ‘We maken onder andere traptredebeschermers, heiblokken en paaltjes voor grote bouwbedrijven in Friesland. Dat doen we met behulp van verschillende grote machines, zoals de afkortzaag, platenzaag, lintzaag en puntzaag.’ Remon vult aan: ‘Stempelen, inbinden en inboren doen we ook.’ De begeleiders zorgen ervoor dat iedereen taken krijgt die bij hen passen, zowel qua werkzaamheden als werkdruk. Het doel is om iedereen zo zelfstandig mogelijk te laten werken.

Vertrouwen

Bij De Wisse staat ontwikkeling voorop. Jeffrey heeft veel geleerd, vooral in het veilig omgaan met de verschillende machines. ‘Ik heb een veiligheidscursus gevolgd en werk nu zelfstandig aan de vierzijdige schaafmachine. De begeleiders geven me het vertrouwen dat ik het kan. Het voelt goed om een beetje verantwoordelijkheid te krijgen.’ Maar het gaat niet alleen om technische vaardigheden. Remon: ‘Ik leer hier ook andere dingen, bijvoorbeeld hoe je met elkaar omgaat.’ Remon is een harde werker met veel technisch inzicht. De begeleiders geven hem speciale klussen die zijn talenten benutten. Zo werkt hij momenteel aan een kippenhok voor een dagbestedingslocatie in Joure. ‘Elke vrijdag werk ik aan het kippenhok. We zetten ‘m nu eerst in elkaar. Straks gaat het hok weer uit elkaar om ‘m te vervoeren. Hij is hartstikke groot,’ vertelt Remon vol trots.

Georganiseerde chaos

Bij De Wisse is de sfeer een mix van hard werken en gezelligheid. Jeffrey zegt: ‘Het is hier een leuke chaos. We hebben veel plezier met elkaar. We lachen veel met de begeleiders, maar er wordt ook hard gewerkt. Bijvoorbeeld als een opdracht af moet.’ Remon bevestigt dit en voegt toe: ‘We werken dan samen en helpen elkaar. Niet alleen bij deadlines, maar ook in het algemeen. We leren van elkaar en vullen elkaar aan.’

Meer dan werk

Bij Houtwerkplaats De Wisse krijg je de kans om mee te doen en je te ontwikkelen. Heb jij een Wlz- of Wmo-indicatie en ben jij op zoek naar een stoere werkplek? En wil je samenwerken met deze twee toppers? Neem dan contact op met het klantadviescentrum van Alliade via 088 – 244 42 00 voor een rondleiding. Een ochtend meewerken is ook mogelijk. Je bent meer dan welkom!