Minidocumentaire Down & dementie: regie in de regio

Wat is de rol van de regieverpleegkundige?

De regieverpleegkundige is in de gehandicaptenzorg de schakel tussen arts, begeleider en cliënt. Waarom is deze functie opgezet en wat is de meerwaarde ervan? Welke werkzaamheden verricht de regieverpleegkundige en hoe ziet dit er in de toekomst mogelijk uit? In deze minidocumentaire geven een regieverpleegkundige, arts en begeleider antwoord op deze vragen. Ook vertellen ze hoe ze samen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en dementie verbeteren.

 

 

Gemaakt in 2024 door studenten van het Honours College van de Rijksuniversiteit Groningen voor het vak Down & Alzheimer: Adrian Jakubowski Addabbo, Daphne Blackstone, Marit Boer, Indy Dirksen, Olivia Frijlink, Bram Gremmen, Gert-Jan Haenen, Brian Jorge, Louise Mandon, Tessa de Nooijer, Jarno Prins, Rosanne Sijnstra, Michal Tešnar, Jens Veltman, Anouk van Vilsteren, Lisa Wayenberg, Denise Wever, Brecht Wiersma, Talina Zandt.

Met dank aan: Annelies Drijfhout (regieverpleegkundige, Alliade), Maria Roos (cliënt), Frederik Heeres (huisarts), Rutger Hermans (begeleider, Alliade), Alain Dekker (docent-onderzoeker, RUG/UMCG, en hoofd PWO, Alliade), Eva Jaarsma (senior onderzoeker, Alliade), Roelie Fopma (GZ-psycholoog, Alliade), locaties Mooi op 12 en Martenahiem (Alliade) en Biologisch Afbreekbaar (muziek Hoop van de Nacht).

Hoofdgebied
Gehandicaptenzorg
Onderzoekslijn(en)
Specialistische ouderenzorg
  • Delen